top of page

BIOGRAPHY

Music happens to be an art form that transcends language.
 
                    - Herbie Hancock

Op jonge leeftijd kwam ik al veel in aanraking met muziek. Sinterklaas en kerstliedjes werden bij ons thuis altijd gezongen onder begeleiding van de gitaar. Ik wou dan ook ontzettend graag gitaar leren spelen maar toen er een piano in huis kwam was ik verkocht. Ik moest en zal piano leren spelen. Dus ging ik op 8-jarige leeftijd op pianoles bij Thijmen Vonk. Al snel kwamen we tot de conclusie dat de standaard pianoboeken weinig uitdaging gaven aan mij. Na een te gekke blueslick geleerd te hebben van de toetsenist die speelde in de band van mijn moeder ben ik gaan improviseren over akkoordenschema's en begon ik zelf liedjes uit te zoeken die ik hoorde.

Toen ik 12 was ging ik als pianist spelen in mijn eerste band K=ST. Met dit bandje speelde we vooral popmuziek van bijvoorbeeld Train en Maroon 5. We hebben een aantal optredens gehad op poppodia in de omgeving van Wijk bij Duurstede en op het kersenfestival in Cothen.

Op 15-jarige leeftijd speelde ik mijn eerste betaalde optreden als toetsenist in de band Smooth operators waar mijn moeder zangeres was. Later volgde nog meer van dit soort optredens met dezelfde band of met mijn moeder als duo op bruiloften, feesten en kleine festivals met als hoogtepunt een optreden op het officiersgala in Leeuwarden. Tegen deze tijd was ik gewisseld van docent en had ik les van Colijn Buis. Via hem kwam ik meer in aanraking met fusion en jazz en leerde ik meer over akkoordenleer en improvisatietechnieken. Later heb ik samen met hem ook een optreden gehad in het radioprogramma van Mathilde Santing.

Op de middelbare school had ik ook ruimte om mijn muzikaliteit verder te ontwikkelen. Ik was in tussenuren en pauze's vaak in het muzieklokaal te vinden met klasgenoten die ook graag muziek maakten. De muziekdocent maakte graag gebruik van mijn kwaliteiten door me in te zetten als bandcoach tijdens ensemblelessen en door haar ben ik geïnspireerd om meer met muziek te gaan doen. Na een mislukte studie werktuigbouwkunde heb ik me aangemeld voor Docent Muziek op Codarts waar ik ben toegelaten en waar ik nu nog steeds met veel plezier studeer. Hier krijg ik pianoles van Walter Bertram met wie ik veel aan het werk ben geweest met stukken uit het traditionele jazzrepertoire. Met studiegenoten heb ik vervolgens de band Shelby & the 'stangs opgericht waarmee we funk en soul covers spelen. Met deze band hebben we optredens gehad bij feesten, Cafés en we zijn een keer ingezet als begeleidingsband bij een uitvoering van een zangschool. Tevens hebben we in kleinere bezetting gespeeld op RTV Krimpenerwaard. In deze band heb ik mij ontwikkeld tot toetsenist naast enkel pianist. Tijdens de opleiding docent muziek heb ik veel gespeeld en werd ik tweemaal ingezet als toetsenist in de musicalband van docent muziek. Ook heb ik met een aantal eindexamens en audities meegespeeld.

Naast het spelen van muziek vind ik het ook te gek om les te geven. Met veel plezier loop ik momenteel stage op het stedelijk gymnasium in Leiden en geef ik pianoles op de Ambachtse muziekschool in Hendrik-Ido-Ambacht. Met veel spanning kijk ik nu vooruit naar de volgende stap in mijn muzikale carrière en ben ik bezig met de voorbereidingen voor mijn auditie op de popopleiding aan Codarts om zo veel mogelijk muziek te maken en me hierin verder te ontwikkelen.

bottom of page